XRP & Ripple Slammed Too als Team Bitcoin Expands Ethereum Battle

Met hete zomerdagen krijgt de Cryptoverse ook een aantal hete maxidebatten: terwijl de Ethereum battle nog steeds gaande is in de virtuele ruimte, is er nu een andere battle gericht op XRP.

Na een lange reeks beschuldigingen van oplichterij tegen verschillende projecten is het vandaag de beurt aan XRP – alweer met Bitcoin (BTC) aanhangers die zeggen: ‚dat zei ik toch‘.

Voor de context is XRP 1,74m vandaag ongeveer 531.400 dollar waard. Het handelsvolume van XRP overtrof USD 2,8 miljard in de afgelopen 24 uur.

Blockchain-technologiebedrijf Blockstream, dat zich richt op Bitcoin Era-gerelateerde technologieën, ingenieur Grubles beweerde dat „shitcoins voornamelijk bestaan om de mensen te verrijken die profiteren van de premissen en niet degenen die BTC eerlijk hebben overgenomen„. En terwijl hij zei dat niemand zich bekommert „om het verwisselen van de handtekeningensleutels of invariante bullshit,“ geven ze „dat Jed [McCaleb, mede-oprichter van Ripple] en Ripple voortdurend rimpeltjes dumpen.

Ripple Chief Technology Officer David Schwartz ziet echter geen probleem met mensen die crypto willen verkopen. Het gebruik van een term als „dumpen“ is „slechts een poging om het snood te maken„, tweet hij, en voegt eraan toe dat BTC „miljoenen per dag moet verkopen om veilig te kunnen lopen„.

Het argument van de zogenaamde Bitcoin maximalisten kan worden samengevat in deze ene zin: alle munten behalve BTC zijn een oplichterij. Gisteren nog rapporteerden we over een ander online ‚gevecht‘ tussen Ethereum (ETH) mede-oprichter Vitalik Buterin en Blockstream CEO Adam Back, waarvan de laatste al jaren beweert dat ETH – u raadt het al – een oplichterij is.

Nu, om eerlijk te zijn, zijn de argumenten achter de beschuldigingen een stuk complexer, vaak zeer technisch – voor ETH gaat het vaak over premissen, terwijl het voor XRP om het dumpen van munten gaat – en af en toe kunnen ze meer gecentreerd raken rond ideologie dan wat dan ook. Desalniettemin brengen de discussies een groot aantal zaken naar voren waarover het misschien een goed idee is om enige consensus te bereiken.

Toch is „alles behalve bitcoin een oplichterij noemen, zowel vrij nauwkeurig als een kortere weg om tijd te besparen„. Het is niet perfect, maar het is beter dan andere benaderingen imho,“ tweette Gigi, een bekende Bitcoiner, ontwikkelaar en onafhankelijk schrijver. Hij zei dat het onmogelijk is om te debatteren over iedereen die zich zou kunnen vergissen, dus wijzen op de andere projecten collectief als fraude zou de snelste aanpak zijn.

Aan de andere kant van de discussie stond ontwikkelaar Udi Wertheimer met de mening dat „scam“ te liberaal wordt gebruikt, en dat het noemen van „het harde werk van andere mensen“ een oplichterij niet helpt. Precies het tegenovergestelde, zei hij – mensen zouden zich kunnen vervreemden. „Je kunt het – zelfs sterk – oneens zijn met iemands acties of ideeën, zonder dat er sprake is van kwaadwilligheid,“ zei Wertheimer.

Op het moment van schrijven (12:54 PM UTC), de eerste munt door marktkapitalisatie, BTC, is de handel op 11.760 dollar. Het is onveranderd in een dag en gevorderd met 5% in een week. De derde door marktkapitalisatie, XRP, wisselt van eigenaar tegen USD 0,31. Het steeg met 1% in een dag en 24% in een week.

Zowel ETH als XRP presteerden de afgelopen maand en de afgelopen drie maanden ruimschoots beter dan BTC. Ondertussen is de ETH in de afgelopen 12 maanden met 75% gestegen, terwijl BTC en XRP met ongeveer 1% zijn gedaald.