Bitcoin-svindel får Steve Wozniak til å saksøke YouTube

Apple-gründer Steve Wozniak saksøker YouTube og morselskapet Google for ikke å ha tatt ned svindel med navn og bilde.

Faktisk er Wozniak en av de 18 saksøkerne i søksmålet som nylig ble anlagt i Superior Court of State of California i fylket San Mateo.

YouTube er forsinket med å ta ned Bitcoin-svindel

Svindelen på YouTube følger samme mønster som mange andre Bitcoin Trader svindel. Bildet og navnet på en kjendis eller et selskap brukes til å lokke ofre i. Svindelen lover at folk som sender BTC til en spesifikk adresse vil få dobbelt så mye beløp.

En slik svindel skjedde nylig på Twitter der hackere overtok 130 høyprofilerte kontoer. Twitter handlet med en gang, slettet tweets og tok tilbake kontrollen over kontoene. Likevel ble over 130 000 dollar [182 000 dollar] stjålet mens svindelen var aktiv.

Søksmålet hevder at YouTube, i motsetning til Twitter, lot slike Bitcoin-svindel fortsette i flere måneder. Wozniak var ikke den eneste store personligheten som ble brukt i YouTube-svindelen. Andre kjente kjendiser inkluderer Bill Gates og Elon Musk.

Wozniak og de andre fordringshaverne sa de ba YouTube og Google i flere måneder om å ta ned svindelvideoene. Tilsynelatende ignorerte YouTube og Google slike forespørsler.

I søksmålet heter det: „Hvis YouTube hadde handlet raskt for å stoppe dette i rimelig grad, ville vi ikke vært her nå. YouTube ser ut som Google til å stole på algoritmer og ingen spesiell innsats som krever tilpasset programvare som brukes raskt i disse tilfellene av kriminell aktivitet. Hvis det blir begått en forbrytelse, må du være i stand til å nå mennesker som er i stand til å stoppe den. ”

YouTube tilbød de vanlige platitudeene som svar på søksmålet. Mens de ikke ga et offisielt svar, ble en uttalelse løslatt

YouTube sa: „Vi tar misbruk av plattformen vår på alvor, og tar raskt grep når vi oppdager brudd på retningslinjene våre, for eksempel svindel eller etterligning.“

Søksmålet legger tydelig skylden på dørstokken til Google og YouTube . Den sier: „Tiltaltes unnlatelse av å advare var forsettlig, ondsinnet, undertrykkende, uredelig og / eller i hensynsløs ignorering av saksøkeres rettigheter, og gir dermed saksøker rett til straffeskader.“

Søksmålet søker en juryprøving, tildeling av straffeskader og fjerning av alle Bitcoin-svindel ved bruk av Wozniaks likhet og navn.