Australske regulatorer åbne for Bitcoin ETF med ‚regler på plads‘

Værdipapirtilsynsmyndigheder ‚under under sagde, at de er åbne for en Bitcoin ETF, så længe investorer er beskyttet af de rette regler.

Den australske Securities and Investments Commission har afklaret sin holdning til Bitcoin ( BTC ) -linkede børshandlede fonde

I henhold til en rapport fra 12. februar fra Australian Financial Review adresserede Kommissionen emnet efter tidligere at have afvist et Bitcoin ETF-initiativ fra det lokale selskab Cosmos Capital.

I henhold til rapporten hævdede Cosmos CEO James Manning, at ASIC „har en politik – som de ikke har frigivet – som siger, at de ikke vil have et børshandlet produkt, en MIS, noteret på en børs.“

ASIC-kommissær Cathie Armor fortalte dog senatets udvalgskomité for finansiel teknologi fredag, at en Crypto Cash er mulig, så længe der er passende regler på markedet, hvor den handles:

”For at alle produkter kan noteres på børser i Australien, skal det særlige marked have regler, der letter tilbud på produkter […] Ikke alle markeder har regler, der gør det. […] Disse produkter kan gøres tilgængelige for australierne gennem en administreret investeringsordning, og australiere kan investere i disse produkter på den måde. ”

Armor sagde, at en Bitcoin ETF kunne falde under Australian Securities Exchange’s AQUA-regler, som er specifikt designet til investeringsordninger som forvaltede fonde, ETF’er og andre produkter.

Armour bemærkede, at National Stock Exchange of Australia, som Cosmos forsøgte at notere sit produkt på, ikke har sådanne regler

Australske Securities Exchange CEO Dominic Stevens sagde, at ASX har taget en forsigtig tilgang til kryptovaluta-relaterede produkter, men overvejer dem. ”Bitcoins verden har ændret sig siden sidste løb, og min tarmfølelse er dette domineret af mere virksomhedsaktivitet og institutioner,” sagde han.

Steve Vallas, leder af Blockchain Association of Australia, fortalte Cointelegraph, at skiftet i regulatoriske holdninger repræsenterer et vigtigt signal for kryptooptagelsen i landet:

”Det første skridt mod vedtagelsen […] er åben kommunikation og regeringens vilje til at diskutere muligheder, implikationer og risici forbundet med notering af produkter som en ETF. Budskabet fra ASIC er et meget vigtigt signal til sektoren og er velkomment nyhed for alle involverede i sektoren. ”
Cosmos Capital planlægger nu angiveligt at notere sin Bitcoin ETF på ASX, som potentielt kan blive Australiens første ETF knyttet til Bitcoin. Cosmos reagerede ikke straks på Cointelegraphs anmodning om kommentar.